Nevienam dārzniekam nav noslēpums, ka sēklu iepriekšēja mērcēšana stādiem ir ļoti svarīga procedūra.
Pirms nosūtīšanas zemē sēklas jāuzglabā stimulējošā šķīdumā. To darot, tiek sagaidīts, ka dīgtspēja uzlabosies. Turklāt tiks palielinātas iespējas iegūt bagātīgu ražu.
Bet ir problēma – dārzkopji parasti izmanto ķīmiskos stimulantus. Bet labāk koncentrēties uz dabīgiem līdzekļiem, ko jau izsenis ir lietojuši mūsu vecvecāki, un, kas ir gadiem ilgi pārbaudīti praksē.
Izrādās, ka ir sula, kas ir efektīvāka pat par visdārgākajām ķimikālijām. Kādā sulā vajadzētu mērcēt sēklas? Nē, mēs nerunājam par kādu augļu vai dārzeņu sulu.
Viss iepriekš minētais attiecas uz šķidrumu, kas iegūts no alvejas. Šīs konkrētās floras pārstāvja sula labvēlīgi ietekmē augu sēklas.
Lai “izvilktu” vēlamo šķidrumu, no auga jānogriež zemākās lapu lāpstiņas. Savāktais materiāls jāietin auduma gabalā un uz pusmēnesi jāievieto saldēšanas iekārtā. Tad jums ir nepieciešams izspiest sulu no lapām, izmantojot marli.
Iegūtais šķidrums jāielej kādā traukā. Ir svarīgi, lai izmantotie trauki nebūtu izgatavoti no metāla. Ievietojiet sēklas alvejas sulā uz 24 stundām.
Ir vēl viena iespēja – jūs varat atšķaidīt “izvilkto” alvejas šķidrumu ar tīru ūdeni, iemērkt auduma gabalu iegūtajā šķīdumā un ietīt sēklas šajā materiālā.
Mērcēšana alvejas sulā garantē ne tikai labu dīgtspēju, bet arī daudzu noderīgu komponentu piegādi. Turklāt kultūra tiks pasargāta no daudzām slimībām.
Kādas augu sēklas var mērcēt alvejas sulā
Šī apstrādes iespēja ir piemērota baklažānu, kāpostu, burkānu un tomātu sēšanai. Uz šiem augiem jūs redzēsiet vislielāko metodes efektivitāti. Bet sīpolu un piparu sēklām šī mērcēšanas metode var būt bīstama. Tāpēc ir jābūt uzmanīgiem.